Traverse

Medewerker Zorgadministratie

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een nieuwe administratieve kracht! Heb jij een hart voor de maatschappelijk zorg? En wil jij graag de invulling geven aan deze functie? Dan zoeken wij jou!

 

Medewerker Zorgadministratie
32 uur

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. Zo controleer je de indicaties van cliënten en bekijk je of de indicatie overeenkomt met de uitgevoerde zorg. Je Informeert managers en medewerkers inzake het proces en bespreekt de te ondernemen acties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een up to date cliëntendossier voor wat betreft de stamgegevens en spoor je knelpunten op en draagt oplossingen aan. Tevens vervul je een helpdeskfunctie. Je hebt een adviserende,  proactieve en ondersteunende rol richting gebruikers van het cliëntendossier. Taken die hier onder andere bij horen zijn:

  • Onderhouden van contacten met zorgvragers, belanghebbenden en andere betrokken instanties;
  • Verwerken toewijzingen mutaties in het systeem;
  • Onderhouden van berichtenverkeer met verschillende instanties via diverse systemen.

Je bent in dienst bij Traverse en je werkt naast Traverse ook bij Siem. Voor meer toelichting op wat beide organisaties doen, lees verder onder het kopje ‘Wat doet Traverse en wat doet Siem?’

 
Wat breng je mee?

We vinden het belangrijk dat je de drive hebt om jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent reflectief op je eigen handelen en zoekt actief naar feedback. Daarnaast ben je een teamplayer én proactief.  Je voelt en draagt de verantwoordelijkheid in je werk. Resultaatgericht en planmatig werken is jouw tweede natuur. Je weet je goed staande te houden in een organisatie die veel in beweging is en vindt professionele autonomie prettig. Qua kennis en ervaring beschik je over:

  • Je hebt een MBO werk- en denkniveau;
  • Werkervaring is wenselijk, maar niet noodzakelijk;
  • Je bent behendig met computers en hebt ervaring met het office pakket, met name Excel.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van indicatiestelling;
  • Je vindt het prettig om zelfstandig te werken en hebt probleemoplossend vermogen;
  • Je bent communicatief krachtig en vindt het leuk om collega’s uitleg te geven;
  • Uiteraard ben je in staat om accuraat te werken en weet je goed om te gaan met vertrouwelijke gegevens;
  • Flexibiliteit is belangrijk, want je werkt op 2 verschillende plekken: voor en bij Traverse
    (12 uur) en voor en bij Siem (20 uur).

Wat bieden we jou?

  • Je gaat werken in een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke relevantie, die volop in ontwikkeling is;
  • We starten met een jaarcontract dat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een  vast dienstverband;
  • Je wordt ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk in schaal 4 (min. € 2.364,- en max. € 3.250,- bij een fulltime dienstverband) Je wordt ingeschaald afhankelijk van je relevante werkervaring. Hier bovenop ontvang je nog ruim 18% aan Individueel Keuzebudget (IKB). Extra; Per 1-7-2024 stijgt de CAO schaal 4 naar (min. € 2.459,- en max. € 3.380,- bij een fulltime dienstverband)
  • Je bouwt pensioen op via het Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
  • Je hebt volop ruimte om jezelf verder  te ontwikkelen. Je krijgt een Talentcoach toegewezen en 1,5% Loopbaanbudget om te besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Wat doet Traverse en wat doet Siem?

Traverse biedt opvang en begeleiding aan mensen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden.
Wij helpen met onderdak en met de eerste levensbehoeften. Daarna helpen we verder. Vaak is er meer aan de hand dan alleen dak- of thuisloos zijn. Samen werken we aan herstel. We helpen bijvoorbeeld bij financiële- en gezondheidsproblemen of bij het vinden van een nuttige dagbesteding. Door mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen, stellen we ze in staat om de regie te nemen en een nieuwe, positieve wending aan hun eigen verhaal te geven.
Werklocatie Traverse: Reitse Hoevenstraat 2, Tilburg

Traverse is één van de 10 organisaties in Siem. Siem is actief in de regio Hart van Brabant, die het écht anders wil doen voor inwoners met een ondersteuningsvraag binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning op het gebied van begeleiding, beschermd wonen, dagbesteding of dagopvang. Met 10 verschillende organisaties en achtergronden in ambulante begeleiding, geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, beschermd wonen, en ondersteuning bij verstandelijke en fysieke beperkingen, is er veel kennis en kunde in huis. Er wordt gewerkt vanuit de principes van positieve gezondheid en in gebiedsteams (dus dichtbij de client) wordt deze begeleiding en ondersteuning vorm gegeven.
Werklocatie Siem: Zuiderkruisweg 1, Tilburg

Enthousiast geworden?

Laat dan snel jouw cv en motivatie achter via de sollicitatiebutton. Gesprekken vinden plaats in de eerste week van april.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang boven externe kandidaten.

Vacature delen via:

Regio:

  • Noord-Brabant

Sluitingsdatum:

12-05-2024

Startdatum:

In overleg

Locatie:

Tilburg

Kantooradres:

Reitse Hoevenstraat 2 5042 EH Tilburg

4 color beam